Scout

VT-2018.png

SCOUTHAJK

Scout

Scouterna avslutade vårterminen med en härlig hajk den 20-21 maj. 25st scouter och ledare övernattade vid Marvikarna i Ulvastugan och i tält. Det var både solsken och regn, men ett lägerbål med sång, roliga historier och korvgrillning fick oss alla på gott humör!

Scout-talt.jpg

Vad gör vi på scout?

Välkommen till Olivehällkyrkans scoutarbete. Olivehällkyrkan är en kristen församling som är ansluten till Equmeniakyrkan.

I vårt scoutarbete samarbetar vi med vårt ungdomsförbund equmenia
och scoutkårer i vår region.

Vi samlas i Olivehällkyrkan, Vallbyvägen 35, torsdagar kl. 18.00-19.30

Scoutläger ”Learning by doing” (lära genom att göra), projekt och patrullidén är grunden för SMU:s scoutarbete. Det viktigaste är inte att kunna allt teoretiskt utan att uppleva saker och ting i sitt sammanhang. Därför arbetar vi ofta i projektform med till exempel scoutkunskap, natur & miljö, hantverk, kristen tro, musik, sång, drama, internationella frågor, med mera.

Vi åker på hajker ibland och avslutar vårterminen med sommarläger. Några gånger per termin har vi scoutinvigning i Olivehällkyrkan då nya scouter invigs och de som tagit märken i samband med sitt projektarbete får dem.

Medlemsavgiften är för närvarande 200:- per termin, som också innefattar en försäkring under den tid man är på scouterna.

Alla är välkomna till scout! Har du frågor eller funderingar om det vi gör, hör av dig till någon av ledarna eller vår pastor.

VillDukommap.png